Erve
Kruse-Gerberink
Markelo
Nieuws

Milieubewust bezig

Ook op Erve-Kruse-Gerberink zijn we milieubewust aan de slag gegaan, toen we, mede door een subsidie mogelijkheid bij de gemeente Hof van Twente, op het spoor gezet werden van zonnepanelen.

Een nieuwe kapschuur.......een zondagmorgen programma op de radio (Vroege Vogels) en een website over deze vorm van electriciteits-opwekking hebben ons doen besluiten over te gaan tot montage. Het begint met het bouwen van het zonnedak of beter is eigenlijk het monteren van lichtgevoelige cellen die deze stralen om kunnen zetten in ellectriciteit die direct opgenomen wordt in het electriciteitsnet en de meter achteruit laat draaien. Natuurlijk gaat de meter weer vooruit als we onze koelkast, wasmachine en de leeslamp gebruiken. Kom eens langs en wij geven graag uitleg.

Nieuw leven op ons erve

Ook voor het nieuwe leven op de boerderij is jaarlijks aandacht. Dit is de nieuwe bewoning van de Steenuilenkast. Een geringd vrouwtje, dat twee jaar geleden hier uit het ei gekropen is en een , nieuw , mannetje. Binnenkort gaan we schouwen of en hoeveel eitjes er zijn.


Glasvezel

De glasvezel heeft ook ons bereikt en wordt vanaf half 2017 actief. U vindt dan bij ons een nog stabieler en sneller internet.